Boken

Förgät Ej Dina Rötter

Forgat Ej Dina Rotter

Som ett  komplement till släktträdet har Kent Svenungsson författat boken Förgät Ej Dina Rötter som bl a innehåller 15 släkttavlor som beskriver släkttförhållanden till ett antal kungliga familjer och andra kända personer.

Boken är uppdelad i tre delar; Rötterna, Stammen och Kronan. I första delen kan du bland annat läsa om Folkungaätten, Sverkerska ätten och Merovingerna. I den andra delen, Stammen, avkunnas Aspenäsätten, Boltätten, engelska och svenska kungahusen. I den tredje delen, Kronan, ges en kort beskrivning av respektive generation (led) i släktträdet ”Ättlingarna från Tjuvkil”. Vi får här ta del av den historiska samtid som våra släktingar levde i och vi får också läsa personliga berättelser från de senaste seklet som släktingar i trädet bidragit med.

Baksidetext:
Släktträdet “Ättlingarna från Tjuvkil” omfattar idag över 16 700 personer, varav 11 000 levande. Många av oss har via internet kunnat ta del av trädet och beskåda det, men vad vet vi egentligen om våra anfäder? Vem var Ulf Ulfsson i Tjuvkil som anses vara stamfader i detta träd? Och hur leder han oss vidare till några av de europeiska kungahusen?

Förgät ej dina rötter berättar historien bakom en del av de namn som ingår i detta träd. Rötterna och stammen går vidare genom män och kvinnor och bildar en krona i Lycke, Hålta och Hjärtum socknar. Och det är här i Västra Götaland som de flesta idag levande ättlingar bor.

Förgät ej dina rötter ger oss en historisk tillbakablick över våra förfäder, kända som okända. Boken kartlägger släktförhållandena och berättar om och hur vi är släkt med bland annat det svenska, brittiska och spanska kungahusen, Heliga Birgitta och Karl den Store.

 

Mått: A5
Antal sidor:
105
Pris för boken: 349kr inkl frakt inom Sverige (2 böcker: 649kr inkl. frakt, 3 böcker: 949kr inkl. frakt)

 

Swisha din betalning till nummer 0702 177 556 och märk meddelandet ”rötter”.

Glöm ej att ange din levereansadress.

 

Du kan beställa boken här och betala via bankgiro»

 

Du kan också köpa boken direkt och betala genom paypal.

Fyll i beloppet i rutan nedan (1=349kr, 2 böcker= 649kr, 3 böcker: 949kr) för [qpp id="'Forgat Ej Dina rotter'"]